Καλώς ορίσατε επισκέπτης!

0

Your Cart

You have no items in your shopping cart.

Αποστολές & Επιστροφές

Θέλουμε να είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την αγορά σας

Ελέγξτε το το συντομότερο δυνατόν μετά την παραλαβή και παρακαλώ μην ανοίξετε αξεσουάρ πριν ελέγξετε τα κύρια στοιχεία για το μέγεθος. Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν είστε εντελώς ικανοποιημένοι με την αγορά σας, τότε θα το ανταλλάξουμε ή θα το επιστρέψουμε με την επιφύλαξη αυτής της πολιτικής επιστροφής.

Αποστολή

Πληροφορίες παρακολούθησης:

Μετά την αποστολή των προϊόντων, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης αποστολής που θα περιλαμβάνει τον αριθμό παρακολούθησης της παραγγελίας σας. Προσφέρετε μια πραγματική και αποτελεσματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία μπορεί να ενημερωθεί έγκαιρα για το καθεστώς παράδοσης αγαθών.

Στέλνουμε μόνο στην επιβεβαιωμένη διεύθυνσή σας (η διεύθυνση στο αρχείο με την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας, εάν πρέπει να στείλετε σε μια εναλλακτική διεύθυνση, καλέστε την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας και προσθέστε την εναλλακτική διεύθυνση πλοίου στην υπηρεσία σας).

 

Πολιτική επιστροφής

Εάν επιθυμείτε να επιστρέψετε μέρος ή το σύνολο της παραγγελίας σας για επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή, πρέπει να μας ενημερώσετε εντός 14 ημερών από την ημέρα μετά την παράδοση του στοιχείου. Μπορείτε να μας ειδοποιήσετε υποβάλλοντας αίτημα επιστροφής στην ενότητα ολοκληρωμένων παραγγελιών του λογαριασμού σας σε αυτόν τον ιστότοπο ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω τηλεφώνου.

Παρακαλώ σημειώστε:

Τα προϊόντα δεν μπορούν να επιστραφούν μόλις φορεθούν. Οι πελάτες ενδέχεται να μην λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν τα αντικείμενα επιστραφούν σε εμάς χρησιμοποιημένα ή πλυμένα, όχι στην αρχική τους κατάσταση με ετικέτες άθικτες, με τυχόν σημάδια ή οσμές (π.χ. αρώματα ή καπνό τσιγάρων).

Ζητούμε να επιστραφούν τα στοιχεία μαζί με την αρχική συσκευασία του κατασκευαστή τους, έτσι ώστε οι μελλοντικοί πελάτες να μπορούν να λάβουν το προϊόν ως προορισμό του κατασκευαστή.

Παρακαλώ φυλάξτε την απόδειξη των ταχυδρομικών αποστολών κατά την αποστολή των εμπορευμάτων πίσω σε μας. Αυτό είναι για τη δική σας ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας αγαθών στη διαμετακόμιση.

 

Δικαίωμα Ακύρωσης

Έχετε το νόμιμο δικαίωμα να ακυρώσετε την παραγγελία σας σύμφωνα με τους κανονισμούς περί καταναλωτικών συμβολαίων (πληροφορίες, ακυρώσεις και πρόσθετες χρεώσεις). Ανατρέξτε στη σελίδα "Δικαίωμα στην Ακύρωση" για πλήρεις λεπτομέρειες.

 

Πολιτική επιστροφής

Για αιτήσεις επιστροφής ολόκληρης της παραγγελίας ή ακυρώσεις που παραλαμβάνονται εντός 14 ημερών από την ημέρα μετά την παραλαβή της παραγγελίας, θα επιστρέψουμε την πληρωμή σας, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων συσκευασίας και ταχυδρομικών αποστολών (εκτός από τις πρόσθετες δαπάνες που προκύπτουν αν επιλέξετε έναν τύπο παράδοσης διαφορετικό από το λιγότερο ακριβό είδος τυποποιημένης παράδοσης που προσφέρουμε από εμάς). Ο αγοραστής είναι υπεύθυνος για το κόστος επιστροφής των παραγγελιών.

Για τις αιτήσεις επιστροφής μερικής παραγγελίας που παραλαμβάνονται εντός 14 ημερών από την ημέρα μετά την παράδοση, θα επιστρέψουμε τα έξοδα του στοιχείου παραγγελίας. Τα έξοδα συσκευασίας και ταχυδρομείου δεν επιστρέφονται. Ο αγοραστής είναι υπεύθυνος για το κόστος επιστροφής των παραγγελιών.

Ολόκληρες ή μερικές αιτήσεις επιστροφής παραγγελιών που παραλαμβάνονται μετά από 14 ημέρες από την ημέρα μετά την παράδοση μπορούν να γίνουν δεκτές κατά την κρίση μας και ένα πιστωτικό σημείωμα ή ανταλλαγή που προσφέρονται. Τα έξοδα συσκευασίας και ταχυδρομείου δεν επιστρέφονται και ο αγοραστής είναι υπεύθυνος για το κόστος επιστροφής των παραγγελιών.

Τα τυποποιημένα έξοδα συσκευασίας και ταχυδρομικών αποστολών για αντικείμενα ανταλλαγής δεν θα χρεώνονται, εκτός εάν τα στοιχεία ανταλλαγής επιστραφούν στη συνέχεια σε εμάς για επιστροφή χρημάτων, οπότε θα αφαιρεθούν από την επιστροφή. Τα έξοδα ταχείας συσκευασίας και αποστολής για αντικείμενα ανταλλαγής πρέπει να καταβάλλονται εκ των προτέρων.

 

Διαδικασία

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε μια παραγγελία σύμφωνα με τους Κανονισμούς των Καταναλωτών (Πληροφορίες, Ακύρωση και Πρόσθετες χρεώσεις) 2013. Κάντε κλικ εδώ για λεπτομέρειες.

Για να υποβάλετε αίτημα επιστροφής μέσω αυτού του ιστότοπου, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, μεταβείτε στο 'Ολοκληρωμένες παραγγελίες', κάντε κλικ στο 'Επιστροφή στοιχείων' δίπλα στην αντίστοιχη παραγγελία, συμπληρώστε τη φόρμα και κάντε κλικ στο 'Υποβολή αιτήματος επιστροφής'. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον αριθμό της παραγγελίας σας, τι θέλετε να επιστρέψετε και γιατί θέλετε να το επιστρέψετε.

Στη συνέχεια, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το Αναγνωριστικό αίτησης επιστροφής καθώς και οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επιστροφής των στοιχείων σε εμάς.

Θα συμφωνήσουμε μαζί σας είτε να επιστρέψουμε, να αντικαταστήσουμε ή να ανταλλάξουμε το αντικείμενο ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Παρακαλείσθε να καταχωρίσετε τα στοιχεία επιστροφής σε μας χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε όχι αργότερα από 14 ημέρες από την ημέρα που θα επικοινωνήσετε με το αίτημά σας επιστροφής. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια καταγεγραμμένη ή track και trace ταχυδρομική μέθοδο που παρέχει επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για την αξία που δημοσιεύτηκε.

Με την παραλαβή του πακέτου, θα προσδιορίσουμε αν το στοιχείο είναι αποδεκτό για επιστροφή σύμφωνα με την πολιτική μας.

Μόλις λάβουμε τα προϊόντα που επιστρέψατε, θα σας στείλουμε μια επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η επιστροφή σας θα διεκπεραιωθεί εντός 7 ημερών.

Οι επιστροφές θα επιστραφούν χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα πληρωμής με αυτά που χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή. Μπορεί να χρειαστούν μερικές επιπλέον εργάσιμες ημέρες για το τραπεζικό σύστημα και το σύστημα πιστωτικών καρτών για να πιστώσετε τα χρήματα πίσω στην πιστωτική σας κάρτα ή στον τραπεζικό σας λογαριασμό μόλις έχουμε επεξεργαστεί την επιστροφή χρημάτων.

Εάν το στοιχείο δεν είναι αποδεκτό τότε θα σας το επιστρέψουμε με μια εξήγηση των λόγων για την επιστροφή του.